Vi behandler fibersprængning

En alvorlig fibersprængning kræver behandling

Hvad er en fibersprængning?

Hos Kiropraktorerne Irbo er vi specialister i undersøgelse og behandling af fibersprængninger i lår og læg. En fibersprængning opstår når en fiber i eksempelvis lår eller læg rives i stykker eller sprænges. En fibersprængning kan opstå ved de fleste former for sport eller fysisk aktivitet, og den opstår når man overanstrenger eller kommer til skade med en muskel.

Hvordan føles en fibersprængning?

En fibersprængning i læg eller lår føles om en smerte i det pågældende område og sidder typisk overfladisk i musklen - især hvis det er tale om fibersprængninger i forbindelse med løb. Hvis en muskel i lår eller læg udsættes for pludselig stor overbelastning kan skaden være værre, og musklen kan risikere at blive revet helt over.

Behandling af fibersprængning

Ved hjælp af en række undersøgelser af led og muskler, vil vi fastlægge skadens omfang og undersøge for en eventuel hævelse eller overrivning af musklen. Ved mindre fibersprængninger i lår og læg kan skaden typisk behandles med is og du kan som patient selv klare genoptræningen.

Behandling med ultralydsscanning og massage

Ved større skader er ultralydsscanning og efterfølgende behandling i form af massage og professionel genoptræning dog ofte være nødvendigt for at komme helt af med smerten. Udspænding af musklerne i benet og efterfølgende langsom genoptræning er vigtig for et godt resultat.

Skal vi hjælpe dig?

Oplever du vedvarende smerter i læg eller lår i forbindelse med en fibersprængning, så kontakt vores klinik til undersøgelse og behandling ved vores erfarne specialister. Vi hjælper patienter både i og omkring Værløse, Hørsholm, Ballerup, Farum og Bagsværd. Kontakt vores klinik i Værløse på telefon 44 47 05 47 eller klinikken i Hørsholm på telefon 45 57 16 17. Du er også velkommen til at sende os en e-mail på mail@kiroirbo.dk

Se også: Behandling af springerknæ