Behandling af diskusprolaps

Diskusprolaps kan i alvorlige tilfælde gøre dig immobil

Hvad er en diskusprolaps?

Hos Kiropraktorerne Irbo kan vi hjælpe med behandling af diskusprolaps. En diskusprolaps er en udposning på en af de bruskskiver, også kaldet diskus, der sidder i ryggen mellem rygsøjlens hvirvler. En diskusprolaps skyldes typisk naturlig nedbrydning af bindevævet i diskussen og ses derfor ofte ved ældre mennesker.

Symptomer på Diskusprolaps

Diskusprolaps symptomer er et vigtigt emne inden for kiropraktisk behandling, da det er en tilstand, der ofte kræver specialiseret pleje. En diskusprolaps opstår, når den geléagtige kerne i en af de skiver, der fungerer som støddæmpere mellem ryghvirvlerne, skubber sig ud gennem det ydre lag af disken. Dette kan resultere i en række ubehagelige og smertefulde symptomer.

En af de mest almindelige symptomer på en diskusprolaps er rygsmerter, der kan variere i intensitet fra mild til alvorlig. Smerten kan stråle ud i benene, og i nogle tilfælde kan det endda føre til følelsesløshed eller prikken i benene. Dette skyldes, at den udstikkende disk kan påvirke de omkringliggende nerver, hvilket resulterer i smerter og andre neurologiske symptomer.

Diskusprolaps ved overbelastning

Diskusprolaps kan dog også opstå ved hårdt fysisk arbejde, sport eller andre former for overbelastning. Diskusprolaps ses også ved ulykker, hvor der pludselig sker stor overbelastning af rygsøjlen og giver stærke smerter i både lænd, ryg og ben. En diskusprolaps kan dog også være symptomfri og i disse tilfælde opdages lidelsen typisk ved en scanning. Trykker diskusprolapsen på nerver eller rygmarv er behandling nødvendigt.

Diagnosticering af diskusprolaps

Diagnosen diskusprolaps stilles typisk ud fra en klinisk undersøgelse eller ved de symptomer, du fortæller os ved en undersøgelse. På vores klinik vil vi spørge ind til dine smerter, teste din følesans og reflekser samt muskler i ben og ryg. Oftest vil en sikker diagnose dog kræve, at vores undersøgelse suppleres med en scanning.

Kiropraktik og øvelser mod diskusprolaps

I sjældne tilfælde kan en operation være nødvendig, men for det meste kan vi ved kiropraktiske behandlinger afhjælpe lidelsen. Vi vil give dig en række øvelser samt, i samarbejde med lægen, tilbyde dig smertestillende medicin eller andre smertelindrende elementer. Behandlingen vil ofte tage flere måneder, da det er nødvendigt løbende at følge op på fremskridt. 

Har du brug for en behandling

Har du en mistanke om en diskusprolaps og ønsker du en smertelindrende behandling, så kontakt vores klinik i Værløse på telefon 44 47 05 47 eller klinikken i Hørsholm på telefon 45 57 16 17. Du er også velkommen til at sende os en e-mail på mail@kiroirbo.dk. Vi hjælper patienter i både Værløse, Hørsholm, Ballerup, Farum og Bagsværd.